Auton ylläpitoon ja huoltoon uppoaa helposti suuria summia rahaa. On kuitenkin tärkeää pitää autosta hyvää huolta. Kerromme tässä artikkelissa kolme hyvää syytä, joiden vuoksi sinunkin kannattaa pitää autostasi aivan erityisen hyvää huolta.

1. Hyväkuntoinen auto lisää ajamisen turvallisuutta

Kun auto on hyvässä kunnossa ja kun sen huolloista on huolehdittu säännöllisesti ja asianmukaisesti, lisääntyy ajoturvallisuus huomattavasti. Hyväkuntoiset renkaat ja turvavarusteet auttavat sinua huolehtimaan niin omasta kuin matkustajienkin turvallisuudesta – ja kukapa meistä haluaisi vaarantaa rakkaimpiensa turvallisuutta? Juuri tästä syystä omasta autosta kannattaa pitää mahdollisimman hyvää huolta!

Huonokuntoiset talvirenkaat ovat erityisen vaaralliset auton kuin auton alla. Talvikeleillä tulee ajaa kieli keskellä suuta ja renkailta vaaditaan tavallista enemmän. Huolehdi siis siitä, että autosi alla on hyväkuntoiset ja autoosi sopivat renkaat, jotka vastaavat vallitsevia ajo-olosuhteita. Auton talvirenkaiden kohdalla ei kannata pihistellä!

2. Ennaltaehkäisy on paras tapa torjua suurempia vikoja

Terveyden ja sairauksien kohdalla puhutaan usein ennaltaehkäisyn tärkeydestä. Käymme terveystarkastuksissa, jotta voisimme seurata terveydentilaamme ja reagoida oikealla tavalla, jos terveydentilassamme esiintyy jotakin poikkeavaa tai huolestuttavaa. Sama koskee autoa. Auton säännöllinen katsastaminen auttaa varmistamaan, että auto on kunnossa ja ettei siihen tule suurempia vaurioita. Jos jätät auton pienet viat korjaamatta, johtavat ne helposti suurempiin vikoihin, jolloin rahaa saattaa mennä jopa enemmän kuin siinä tapauksessa, että olisit korjauttanut autosi pienet viat saman tien.

3. Autosta huolehtiminen auttaa nostamaan sen arvoa

Etenkin uusien autojen kohdalla puhutaan usein siitä, kuinka nopeasti auton arvo alenee. Itse asiassa arvo alenee jo siinä vaiheessa, kun ajat auton ulos liikkeestä. Voit kuitenkin vähintäänkin hidastaa autosi arvon alenemisen tahtia huolehtimalla autostasi mahdollisimman hyvin. Asianmukainen huoltokirja, josta näkee, että autoa on huollettu säännöllisesti, nostaa auton arvoa, jos jossain vaiheessa haluatkin myydä sen eteenpäin. Hyväkuntoisella autolla on myös huonokuntoista autoa enemmän käyttöarvoa, sillä hyväkuntoinen auto on varmempi ja turvallisempi ajopeli pidemmilläkin ajomatkoilla.

Vaikka autosta huolehtimiseen meneekin rahaa, se toisaalta myös auttaa säilyttämään auton arvoa. Monin tavoin autosta huolehtiminen asianmukaisella tavalla onkin järkevä investointi!