Auton vaihdelaatikon viat kannattaa ottaa vakavasti ja hoitaa ajoissa, jotta suuremmilta – ja kalliimmilta – ongelmilta vältyttäisiin. Mutta tiedätkö, mitkä ovat auton vaihdelaatikon yleisimpiä vikoja ja kuinka ne voidaan korjata? Ellet tiedä, lue tästä artikkelista, ja opit jotain uutta. Jos autosi vaihdelaatikko ulisee tai muutoin ääntelee, älä jää odottelemaan tilanteen pahentumista, vaan hanki autollesi apua ajoissa!

Uliseva vaihdelaatikko

Vaihdelaatikon ulina pelästyttää kokeneenkin autoilijan ja tilanne on syytä ottaa vakavasti. Kun vaihdelaatikko ulisee, saattaa auton painelaakeri olla rikki. Ulina saattaa myös viitata siihen, että auton vaihteistossa olevat hammaspyörät ovat jo liian kuluneet. Jos autosi vaihdelaatikko ulisee, ota pikimmiten yhteyttä asiantuntevaan korjaajaan!

Äänet vaihdelaatikosta

Ulinan lisäksi auton vaihdelaatikosta voi kuulua myös muunlaisia ääniä. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että vaihteistossa on liian vähän vaihteistoöljyä tai että öljy ei ole kovin laadukasta. Vaihteistossa käytetty öljy voi olla myös vääränlaista eikä sovi kyseiseen vaihteistoon. Ääntely saattaa johtua myös vaihdelaatikon kulumisesta.

Kilpailuta autokorjaamot vaihdelaatikkosi vian perusteella

Kun vaihdelaatikkosi ulisee tai ääntelee muutoin, on aika ottaa yhteyttä asianmukaiseen korjaamoon. Ennen tätä on kuitenkin hyvä vertailla ja kilpailuttaa erilaisia vaihtoehtoja. Jotta tämä olisi autonomistajalle mahdollisimman helppo tehtävä, löytyy netistä palveluita, joiden avulla sopivaa korjaamoa voi etsiä auton vian perusteella.

Esimerkiksi Autojerry-palvelussa voit pyytää huoltotarjouksia autosi vian perusteella. Aivan ensimmäiseksi sinun tulee valita palvelun etusivulla yleisimmistä vioista juuri se, joka koskee autoasi. Tämän jälkeen sinun tulee ilmoittaa ajoneuvosi tiedot tai rekisterinumero. Seuraavaksi pääset valitsemaan tarvitsemasi palvelut. Muista myös lisätä sijaintisi, toivomasi huoltoaika ja yhteystietosi. Tämän jälkeen voit klikata Lähetä tarjouspyyntö -nappia ja jäädä odottamaan sopivia tarjouksia. Lopuksi voit näppärästi vertailla saamiasi tarjouksia ja valita niistä sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Autojerry-palvelussa on mukana 1 800 autokorjaamoa ja 96 % palvelua käyttäneistä asiakkaista suosittelee palvelun kautta valitsemaansa autokorjaamoa. Lisäksi palvelun käyttö on ilmaista ja vertailemalla voit säästää satoja euroja, etkä joudu soittelemaan autokorjaamosta toiseen. Tarjousten vertailu on helppoa ja autosi huoltohistoria pysyy palvelussa tallessa. Tämä on huojentava uutinen auton omistajalle, jonka auton vaihdelaatikko ulisee tai ääntelee.