Autoissa esiintyy monenlaisia vikoja, joiden korjaamiseksi autokorjaamot tarjoavat toinen toistaan erilaisempia palveluita. Esittelemme tässä artikkelissa autoissa yleisimmin esiintyviä vikoja, jotta voit varautua niihin oman autosi kohdalla.

ABS- tai Airbag-merkkivalo

Moni auton omistaja on pelästynyt pahanpäiväisesti, kun hänen autonsa ABS- tai Airbag-valo on syttynyt palamaan. Ei kuitenkaan huolta, sillä nämä kuuluvat autojen yleisimpiin vikoihin. ABS-valon palaminen saattaa johtua siitä, että ABS-anturissa on vikaa ja että -järjestelmä ei saa tästä syystä oikeanlaista tietoa. Myös anturin johtoliitäntä saattaa olla viallinen. Asiantunteva korjaamo osaa kertoa paremmin, mistä juuri sinun autosi kohdalla on kyse, joten kannattaa ottaa yhteyttä korjaamoon. Jos taas autossasi palaa Airbag-valo, saattaa turvatyynysi liitin olla irronnut tai siinä saattaa olla jonkinlaista vikaa. Liittimessä voi myös olla kosketushäiriö tai autosi johtosarjassa saattaa olla jonkinlaista vikaa, kuten kosteutta, likaa tai kulumista.

Akun tyhjeneminen

On yllättävän yleistä, että auton akun tyhjeneminen tapahtuu erittäin nopeasti. Tällöin auton akku saattaa olla huonossa kunnossa tai se voi olla liian vanha. Kaapelikenkä tai laturin hihna saattaa olla akussa löysällä. Tilanne saattaa johtua myös lataussäätimestä, joka on jo liian huonokuntoinen ja tulee vaihtaa. Myös auton oikosulku voi aiheuttaa sen, että virtaa vuotaa akusta. On myös mahdollista, että ovien katkaisimista jokin on rikki, jolloin auto tulkitsee auton oven olevan avoinna. Tästä syystä auton sisävalot tai peräkontissa oleva valo palavat jatkuvasti.

Vertaile korjaamoita ennen valintaa

Autoissa esiintyy myös monia muita yleisiä vikoja, kuten käynnistymisvaikeuksia, kolinaa, ongelmia auton ilmastoinnissa, liian korkeita päästöjä, nykimistä, puoltamista, huonoa starttaamista, jäähdytysnesteen vuotamista ja jarrujen laahaamista tai vinkumista. Tällöin autosi tarvitsee huoltoa ja onkin tärkeää vertailla erilaisia korjaamoita ja niiden tarjoamia palveluita ennen kuin vie auton huoltoon. Netistä löytyy onneksi työkaluja myös parhaiden huoltotarjousten löytämiseksi. Tällaisissa palveluissa sinun tulee tyypillisesti ilmoittaa ajoneuvosi tiedot, jotka löytyvät näppärästi ajoneuvosi rekisterinumeron perusteella. Tämän jälkeen sinun tulee valita haluamasi palvelut ja ilmoittaa sijaintisi sekä toivomasi huoltoaika ja yhteystietosi. Annettuasi edellä mainitut tiedot vertailupalvelu hoitaa loput!